>

maanantai 26. maaliskuuta 2018

Sitruuna-Mangojuustokakku (Gluteeniton)






Ja näin pääsivät jälleen rillitiput rellestämään leivonnaisten parissa!
Sitruuna ja mango ovat oikein raikas ja maukas makupari tarjottavaksi kakun muodossa pääsiäisen kahvipöydässä. Väritkin sopivat mukavasti kevääseen, vai mitä?




Sitruuna-Mangojuustokakku:


Kakkuvuuan reunukseen:

-öljyä
-tomusokeria


Pohja:

- 200g mieleisiäsi keksejä (gluteeniton)
- n. 70g voita


Juustokakkumassa:

- 400g tuorejuustoa (sitruuna)
- 3 dl vispikermaa
- 4 liivatelehteä
- tomusokeria maun mukaan
- ½ tl vaniljatahnaa
- 1 sitruunan kuoriraaste
- ½ sitruunan mehu

Kiille:

- 2 dl mangososetta
- 2 liivatelehteä
- ½ sitruunan mehu
- tomusokeria tarvittaessa makeutukseen


- Murskaa keksit esim. pakastepussissa kaulinta apuna käyttäen. 
- Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurut. 
- Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. 
- Voitele reunat kevyesti öljyllä ja siivilöi päälle tomusokeria. Näin kakun pitäisi irrota siististi. 
- Painele muruseos vuoan pohjalle.
- Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. 
- Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto. 
- Lisää kermavaahto tuorejuuston sekaan. 
- Mausta tomusokerilla, vaniljalla sekä sitruunankuorella.
- Purista mukiin puolikkaan sitruunan mehu. 
- Kuumenna se kunnolla mikrossa. 
- Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun hyvin sekoittaen. 
- Lisää liivate ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa jälleen mukiin puolikkaan sitruunan mehu. 
- Kuumenna mikrossa. 
- Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuuman mehun joukkoon.
- Sekoita liivateseos mangososeeseen.
- Anna kiilleseoksen jäähtyä huoneenlämmössä haaleaksi välillä sekoitellen.
- Kaada jäähtynyt seos kakun päälle, ettei kuuma kiille sulata kakkua.
- Anna hyytyä yön yli.
- Koristele kakku esimerkiksi suklaamunilla, voikreemi- tai kermapursotuksilla.




2 kommenttia:

  1. Tässä kakussa on kyllä yks ihanimmista pääsiäiskoristeluista, mitä oon koskaan nähnyt ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitoksia kovasti! :) <3 Mukavaa pääsiäistä sinulle!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...