>

maanantai 12. kesäkuuta 2017

Schwarzwaldin Kirsikkakääretorttu (Gluteeniton)





Kirsikoita, ihania kirsikoita!
Tässä kääretortussa yhdistyvät makeat kirsikat ja täyteläinen suklaisuus. Nam!
Helppoa leivottavaa kahvipöytään, olkaa hyvät.



Schwarzwaldin Kirsikkakääretorttu:



Kääretorttupohja:

- 4 kananmunaa
- 1,5 dl hienoa sokeria
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1,5 dl perunajauhoja
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta


Täyte:

- 2 dl kuohu/vispikermaa
- 100g tuorejuustoa
- 1 tl vaniljajauhetta
- makeutusta oman maun mukaan
- tuoreita kirsikoita
- kirsikkahilloa
- tummaa suklaata murustettuna


- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita vaniljajauhe, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhossa keskenään.
- Siivilöi ainekset pienissä erissä taikinan joukkoon sievästi käännellen.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
- Tasoita.
- Paista torttupohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnet pohja on kypsä.
- Irrota kuuma pohja leivinpaperista ja kumoa se uuden leivinpaperin päälle.
- Anna pohjan jäähtyä täytteen valmistamisen ajan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon.
- Makeuta makusi mukaan ja mausta vaniljalla.
- Sekoita joukkoon suklaamuruja ja muutamia pilkottuja tuoreita kirsikoita.
- Levitä torttupohjan päälle kirsikkahilloa ja sen jälkeen kermatäyte.
- Rullaa torttu tiukasti leivinpaperia apunakäyttäen.
- Siirrä paketti kylmään tekeytymään vähintään tunniksi.
- Koristele suklaalla, kermapursotuksilla sekä tuoreilla kirsikoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...