>

maanantai 16. tammikuuta 2017

Pangasiusta & Katkarapuja Thaimaalaisittain




Tässäpä olisi sitten pangasiusta, eli haimonnia sekä katkarapuja thaimaalaisittain. Pangasius on vaaleaa ja pehmeälihaista kalaa, kuten ehkä arvata saattaa, kun monnista on kyse. Pangasius elää makeissa vesissä Aasiassa, joten ajattelin lähteä tämän kalan kanssa makumatkalle Thaimaahan.
Olen koittanut kohentaa meidän viikottaista kala-annostamme, mutta huonoin tuloksin, sillä kalan hinta tuntuu monesti painavan lompakkoa liikaa - nyt kuitenkin haimonni fileitä sai Ruotsista (jeee) edullisesti.
Jos et satu löytämään pangasiusta, voit käyttää hyvin myös kuhaa, seitä tai miksei lohtakin.


Pangasiusta & Katkarapuja Thaimaalaisittain:

- 2 pangasius filettä
- 2 dl katkarapuja
- 2 rkl soijakastiketta (gluteeniton)
- ½ dl makeaa chilikastiketta (gluteeniton)
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 tl chilihiutaleita
(- 1 valkosipulin kynsi)
- tuoretta tai kuivattua korianteria
- suolaa maun mukaan
- pähkinöitä
- 1 limen mehu


- Repäise foliosta kaksi fileille sopivaa palaa.
- Asettele fileet folioihin ja nosta reunoja hieman, ettei kastike valu pitkin pöytiä.
- Mausta suolalla.
- Sekoita kipossa keskenään soija, chilikastike, kalakastike, inkivääri, chilihiutaleet, pilkottu valkosipuli ja tiraus limen mehua.
- Kaada kastike foliopaketteihin ja ripottele päälle katkaravut.
- Sulje foliopaketit tiiviisti ja nosta ne uunivuokaan tai -pellille.
- Kypsennä kaloja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Avaa foliopaketit ja ripottele päälle hieman rouhittuja pähkinöitä sekä korianteria.
- Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...