>

tiistai 6. joulukuuta 2016

Luukku 6: Lohileivokset (Gluteeniton)


Suolaiset herkut uppoavat minulle paljon paremmin, kuin makeat kakut tai muut. Siispä näin itsenäisyyspäivänä voinkin popsia lohileivoksen linnanjuhlia katsoessani. Mekkojen kommentointi menee paljon mukavammin, kun on jotakin hyvää syötävää lähettyvillä.
Lohi on, minun mielessäni ainakin, osa suomalaista ruokaperinnettä...tai kalat yleensäkin, joten mikäpä olisikaan parempi suolainen leivos, kuin lohileivos kasattuna saaristolaisleivän päälle?
Mukavaa Itsenäisyyspäivää!



Lohileivokset (Gluteeniton):

(kuusi leivosta)


Pohja:

- Saaristolaisleipää tai limppua (gluteeniton)
* jos ei tarvitse olla gluteenitonta, voit myös käyttää ruisleipää.


Täyte:

- 2 liivatelehteä
- n 150 g kylmäsavulohta
- ½ ruukku tilliä + ruohosipulia
- n. 10 cm pätkä kurkkua
(- ½ punasipuli)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl hunajaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. katkarapu)
- pippuria
- 2 rkl sitruunamehua


Herneenversoja, mätiä, tilliä ja lohta koristeluun


- Vuoraa käyttämäsi muotit kelmulla, jotta saat leivokset irtoamaan helposti.
- Leikkaa leivästä palat pienien irtopohjavuokien tai leivosmuottien pohjalle.
- Voit halutessasi tehdä nämä myös laseihin tai pieniin purkkeihin, joista nämä sitten syödään.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Pilko lohi pieniksi kuutioiksi. 
- Silppua tilli ja sipulit.
- Vatkaa kerma. 
- Lisää kermavaahdon joukkoon hunaja, tilli, punasipuli, raastettu kurkku, tuorejuustot ja pippuria maun mukaan.
- Kuumenna sitruunan mehu, sulata joukkoon liivatteet. 
- Sekoita liivatteet täytteeseen ohuena nauhana kaataen.
- Lisää lohi täytteeseen.
- Kaada täyte pohjien päälle. 
- Tasoita pinta hieman hytkyttämällä muotteja.
- Laita leivokset jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
- Poista leivokset muoteista ja kuori kelmu pois.
- Koristele mielesi mukaan.





2 kommenttia:

  1. Nam, tää herkkuhan ois ihana myös joulupöytään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Maaria! :) No se on kyllä totta, ja kätevän pieniä myös, niin voi sitten maistella vähän muutakin. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...