>

torstai 17. marraskuuta 2016

Länsi-Intialainen Kananmunacurry & Gluteeniton Roti






Minuun otettiin yhteyttä Laitilan Kanatarhalta ja ehdotettiin reseptiyhteistyötä - tartuin tuumasta toimeen, koska olinkin jo hetken aikaa suunnitellut useampaa kananmuna-reseptiä. Tulossa on myös jouluisempi kananmunaohje, mutta siitä sitten myöhemmin.

Tähän mausteiseen kananmunacurryyn halusin käyttää ehdottomasti Laitilan Luomu-munia, jotka ovat kooltaan suuria ja maultaan aitoja. Tämä kananmunacurry lämmitti kyllä mukavasti, kun ulkona tuuli ja tuiskusi ja ikkunalasitkin miltei helisivät. Intialaiseen tunnelmaan pääsi myös helposti, kun jätti syömäaseet laatikkoon ja söi currya rotilla kauhoen. Roti-leipä on hieman kuin rieskaa, ja siinä ei käytetä lainkaan kohotusaineita, sekä leivät paistetaan kuivalla pannulla molemmin puolin.

Lähde sinäkin makumatkalle Intiaan!



Länsi-Intialainen Kananmunacurry ja Gluteeniton Roti:


Kananmunacurry:


- 4 Laitilan Kanatarhan Luomu-munaa
- 2 tölkkiä tomaattimurskaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl kurkumaa
- n. 4-5 cm pätkä tuoretta inkivääriä
- 2 tl garam masalaa
- 1-2 tl chilihiutaleita
- 1 tl kuivattua korianteria
- ½-1 tl hunajaa
- ½ dl maustamatonta jugurttia
- suolaa maun mukaan
- öljyä


- Laita munat kiehumaan kattilaan.
- Silppua valkosipuli ja sipuli pieneksi silpuksi.
- Kuullota sipuleita pannulla hetki öljytilkassa.
- Raasta pannulle inkivääri ja mittaa sekaan myös chilihiutaleet, garam masala, korianteri ja kurkuma.
- Kääntele hetki.
- Kaada pannulle tomaattimurska ja lusikallinen hunajaa.
- Anna kastikkeen poreilla hetki.
- Kuori tässä välissä kypsät kananmunat ja halkaise ne.
- Sekoita kastikkeen joukkoon jugurtti.
- Maista kastiketta ja lisää suolaa makusi mukaan.
- Kaada kastike tarjoiluastiaan ja asettele kananmunat kastikkeen päälle.


Gluteeniton Roti:

- 2,5 dl vettä
- 2,5 dl riisijauhoja
- suolaa
(- sulaa voita)


- Kiehauta vesi kattilassa.
- Lisää veteen hieman suolaa.
- Siirrä kattila pois levyltä.
- Sekoita veteen riisijauhot, taikina on tässä vaiheessa vielä hieman murenevaa.
- Peitä kattila kannella noin kymmeneksi minuutiksi.
- Vaivaa lämmintä taikinaa hetki, kunnes muodostuu kimmoisa taikinapallo.
- Tee taikinasta pötkö ja jaa se kuuteen osaan.
- Pyörittele osat palloiksi ja litistä ne sen jälkeen käsiesti välissä letuiksi.
- Rotit saavat olla melko ohuita.
- Paista leivät kuivalla ja kuumalla pannulla noin pari minuuttia molemmin puolin.
- Voit halutessasi sivellä valmiit leivät pienellä määrällä sulaa voita.



5 kommenttia:

  1. Ihana ohje! Kaikki intialainen sapuska puhuttelee varsinkin näin kylmään ja pimeään vuodenaikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan Outi! Tosi mukava kuulla että tykkäät :) Toden totta, intialaiset maut ovat kyllä loistavia kaamoksen karkottamiseen :) Hauskaa viikkoa.

      Poista
    2. Kiitos gluteenittomat versiosta..

      Poista
  2. Ah kananmunakurryt on mun suosikkeja. Tätä täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa vaan Elli-neiti! :) Kananmunacurryt on kyllä maukkaita ja edukkaita ruokia. Tosi kiva jos innostut tätä kokeilemaan, toivottavasti maistuu! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...