>

torstai 25. elokuuta 2016

Helpot ja Hiivattomat Kanelipullat (Gluteeniton)



Mukavaa, vaikkakin (ainakin täällä) hieman sateista torstaita!
Mikäpä olisikaan sen parempaa, kuin pullantuoksuinen koti? No ehkä pari muuta juttua, kuten noin viikon päästä saapuva koiranpentu, mutta ainakin top kolmoseen pääsee pulla! Vai mitä?
Nämä pullat ovat todella helppoja tehdä, etkä tarvitse nökärettäkään hiivaa tai kohotusaikaa.


Helpot ja Hiivattomat Kanelipullat (Gluteeniton):


Taikina:

- 9,5-10 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
- 2 tl ksantaania
- 2,5 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1,2 dl sokeria
- 100g huoneenlämpöistä voita
- 2 kananmunaa
- 2,5 dl lämmintä maitoa


Täyte:

- 1 dl muscovado-sokeria (myös muu tumma käy)
- 1,5 dl tavallista sokeria
- 2 rkl kanelia
- 50g sulatettua ja jäähdytettyä voita


Päällinen:

- 1 dl tomusokeria
- tilkka maitoa



- Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.
- Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri ja ksantaani.
- Lisää sekoitettuihin kuiviin aineisiin huoneenlämpöinen voi, kananmunat sekä maito.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi, lisää tarvittaessa hieman jauhoja.
- Jauhota leivinpaperi kevyesti ja kippaa taikina sen päälle.
- Kaulitse taikina vajaan sentin paksuiseksi suorakaiteeksi.
- Valmista täyte sekoittamalla voi, kaneli ja sokerit keskenään.
- Levitä täytettä taikinalevyn päälle.
- Rullaa taikina lyhyemmältä sivulta alkaen pötköksi.
- Leikkaa pötkö 12:sta osaan.
- Ota esille 12-kuoppainen muffinipelti ja voitele kuopat.
- Nosta pullat muffinipellille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Anna pullien jäähtyä kymmenisen minuuttia.
- Valmista sillä aikaa päällinen sekoittamalla tomusokeri ja tilkka maitoa keskenään.
- Kuorrute on sopivaa, kun se on hieman paksua ja valuu hitaasti lusikasta.
- Valuta kuorrutetta jäähtyneiden pullien päälle.






2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä! Näitä pitää kokeilla :)
    Mut hei, mikä toi ksantaani on??? Mistä sitä vois ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ksantaani on sidosaine, joka tekee gluteiinin sitkon tapaisen rakenteen leivonnaisiin. Parantaa siis taikinan rakennetta/käsiteltävyyttä. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...