>

perjantai 20. toukokuuta 2016

Kevätkääryleet (Gluteeniton)





Välillä on hauska kokeilla jotakin uutta keittiön puolella. Tällä kertaa uutena kokeiluun pääsivät kevätkääryleet Euroviisuevääksi.
Täytteen halusin pitää mahdollisimman simppelinä, jotta tuolle hieman nirsommallekin puoliskolle kelpaisi.
Hyviä olivat ja teen varmasti uudestaankin.


Kevätkääryleet (Gluteeniton):



- 1 paketti riisipapereita
- kuumaa vettä liotukseen
- 1 rkl siirappia tai hunajaa

- ½ kurkku
- 1 iso porkkana
- n. 2cm pätkä tuoretta inkivääriä
- 400g broilerin jauhelihaa
- suolaa & pippuria
- loraus osterikastiketta (gluteeniton)
- loraus kalakastiketta (gluteeniton)
- loraus soijaa (gluteeniton)
- 1 tl chilihiutaleita tai tuoretta chiliä
- 1 paketti riisinuudeleita (ohuita)



- Raasta kurkku, inkivääri ja porkkana.
- Paista broilerin jauheliha ja mausta suolalla, pippurilla ja kastikkeilla.
- Keitä vettä vedenkeittimessä ja kaada kulhoon riisinuudeleiden päälle.
- Sekoita kypsät nuudelit, jauheliha, chilihiutaleet ja raasteet kulhossa keskenään.
- Maista täytettä ja lisää halutessasi hieman kastikkeita.
- Kaada kuumaa vettä laakeaan astiaan ja sekoita siihen siirappi.
- Siirappi auttaa rullia ruskistumaan paremmin kypsennettäessä.
- Liota yhtä riisipaperia kerrallaan vedessä.
- Kun paperi on notkistunut, nosta se leikkuulaudan päälle ja asettele täytettä maltillisesti riisipaperille.
- Käännä ensin sivut täytteen päälle ja rullaa sitten paketiksi.
- Asettele rullat odottamaan lautaselle vierekkäin, jättäen hieman väliä, sillä ne tarttuvat toisiinsa todella herkästi.
- Sitten kypsennyksen pariin: Voit joko uppopaistaa nämä öljyssä, tai paistaa uunissa.
- Jos uppopaistat, upota rullat muutama kerrallaan kuuman öljyn joukkoon ja paista, kunnes saavat hieman väriä.
- Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.
- Jos taas haluat kokeilla uunissa paistamista, asettele rullat leivinpaperin päälle pellille ja valele ne kevyesti öljyllä.
- Paista 200-asteisessa uunissa n.20-25 minuuttia, kääntäen rullat paiston puolivälissä.
- Tarjoa rullat chilisoossin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...