>

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pienet Pääsiäispavlovat



Ihanaa, kevät on ihan kohta täällä Pääsiäisen myötä! 
Pääsiäinen on ihanaa aikaa, kun saa mättää suklaata ja pääsiäismunissa sun muissa koristeissa on paljolti väriä. 
Väriä pitää olla elämässä - muuten ei tule olosta yhtikäs mitään! 
Tässäpä teille pieni ja pirteä väripilkku jälkkäriksi.



Pienet Pääsiäispavlovat:

(n. 8-10 pavlovaa)

Marenki:

- 4 munan valkuaiset
- 2½ dl (erikoishienoa) sokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
(- 1 tl sitruunamehua)


Päälle:

- 2 passionia
- 1 pieni tölkki persikoita
- sitruunamelissaa
- 3 dl kuohu- tai vispikermaa + vaniljasokeria
- pieniä suklaamunia


- Lämmitä uuni 100-asteiseksi.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
(Käytä mieluiten lasista tai metallista kulhoa, sillä muovisiin kulhoihin saattaa monesti jäädä rasvajäämiä, ja silloin marenki ei onnistu. 
Marenki tarvitsee siis onnistuakseen puhtaan kulhon.)
- Mittaa puolet sokerista lasiin ja lisää parissa erässä valkuaisvaahdon joukkoon.
- Sekoita maissitärkkelys toiseen sokeripuolikkaaseen ja lisää seos pienissä erissä marenkiin.
- Lurauta lopuksi sekaan sitruunamehu ja jatka vatkaamista kunnes marenki on valkoista, kiiltävää ja tarpeeksi jämäkkää pursotettavaksi.
(Sitruunamehu ei ole pakollinen, mutta se laskee marengin PH-tasoa ja seos vaahtoutuu nopeammin. 
Nämä pavlovat on tehty ilman sitruunaa.)
- Lappaa marenki pursotinpussiin ja kiepauta marengista n. 10cm halkaisijaltaan olevia kuppeja. 
Pursota ensin pohjaksi kiekko ja sen jälkeen reunat.
- Paista n. tunti ja vartti uunin alatasolla - tai kunnes marengit irtoavat helposti leivinpaperista.
- Käännä uuni pois päältä ja jätä uunin luukku raolleen.
- Anna marenkien jäähtyä rauhassa uunissa.
- Valmiin marengin tulisi olla päältä rapsakkaa, mutta sisältä vielä "sitkasta."
- Täytä marengit vasta hieman ennen tarjoilua, sillä marenki vettyy nopeasti.
- Vatkaa kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
- Kaavi passionhedelmistä siemenet ja pilko persikoita tarvittaessa pienemmiksi.
- Täytä pavlovat kermalla ja koristele hedelmillä, sitruunamelissalla ja suklaamunilla.


Tässä näkyy, kuinka valmis marenki on valkoista, kiiltävää ja pysyy hyvin muodossaan pursotettaessa.

  
Paiston jälkeen marengin tulisi näyttää jokseenkin tältä. 
Halkeamia saattaa syntyä, mutta se ei haittaa.





Mukavaa Pääsiäistä!

4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...