>

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Tikkunekut




Tikkunekut ovat mukavia tehdä, vaikkapa pukinkonttiin tai joulumyyjäisiin. Sokerin kuumentaminen on aina jännittävää puuhaa, mutta sitä ei kannata pelätä. Kunhan kaiken tekee keskittyen ja rauhassa, niin ei pitäisi olla hätää. Nämä nekut onnistuvat myös ilman lämpömittaria, mutta suosittelen silti käyttämään sellaista, jos suinkin vain jostakin laatikoiden perukoilta sellainen löytyy.
Sain Dansukkerilta paketin sokereita ja siirappeja testiin, ja tällaista siitä siis syntyi:


Tikkunekut:

(n. 12 nekkua)


- 1,5 dl kuohukermaa
- 0,7 dl Dansukker glukoosisiirappia
- 1,4 dl Dansukker tummaa siirappia tai muscovadosiirappia
- 1,4 dl sokeria
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- ripaus suolaa



- Muotoile leivinpaperista 12 tötteröä. 
- Voit halutessasi kiinnittää tötteröt nitojalla tai teipin palasella, jotteivat ne aukea. 
- Tökkää tötteröt pystyyn esimerkiksi astiaan, jossa on mannaryynejä. 
- Mannaryynien ansiosta tötteröt pysyvät pystyssä, kun kaadat niihin kuumaa nekkumassaa.

- Laita kuohukerma, glukoosisiirappi, tumma siirappi ja sokeri kattilaan. 
- Aseta sokerilämpömittari kattilan reunaan. 
- Keitä melko miedolla lämmöllä n. 20-25 minuuttia, kunnes mittari näyttää 127 astetta. 
- Jos et omista mittaria, tee tippatesti: kun sokerimassa kuplii suurilla kuplilla, laita mukiin jääkylmää vettä ja tiputa seosta pieni nokare veteen. 
- Jos mukiin muodostuu pallo, joka on pinnasta kova, mutta muotoiltaessa murtuu ja on sisältä sitkeä, on nekkumassa valmista. 
- Mutta jos palloa ei muodostu, niin jatka keittämistä ja tee testi hetken päästä uudelleen. 
- Sekoita valmiin massan joukkoon suola sekä vaniljajauhe ja kaada massa leivinpaperista muotoiltuihin tötteröihin. 
- Anna massan jäähtyä tötteröissä muutaman minuutin ajan ja tökkää niihin jonkinlaiset tikut, minulla tässä paksuja paperipillejä tikkuina.
- Jäähdytä nekut jähmeiksi jääkaapissa.
- Jos säilytät nekkuja pidempään, siirrä ne mielellään ilmatiiviiseen astiaan jääkaappiin.

Nekkujen ohje on myös kisaamassa Vuoden Makein Herkku- tittelistä! 
Käyppäs äänestämässä suosikkiasi, ja voit voittaa KitchenAid Artisan- Tehosekoittimen! 
Nyt kipin kapin äänestämään Ruoka.fi sivuille klikkaamalla allaolevaa kuvaa!


4 kommenttia:

  1. Ihania vielä kerran :) kävin äänestämässä sinua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi, sepäs oli ihanasti tehty :) Kiitos kovasti! <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...