>

lauantai 17. lokakuuta 2015

Opettelemassa Suklaan Saloja


Tänään oli huikea päivä, kävin nimittäin Suklaa-kurssilla. 

Kurssin vetäjä oli kovinkin symppis Jouko Rajanen Choco Delistä, joten osaamista riitti. 
Jouko näytti meille, kuinka konvehtien tekeminen käy näppärästi...ja ehkä minäkin...tai siis, kyllähän minäkin kokeilen kotona tätä! Ehdottomasti!Sottaista puuhaa tuo suklaan käsittely toki on, mutta vaikka olisi tukka ja vaatteet täynnä suklaata, niin ei se valmiita tuotoksia maistellessa haittaa ollenkaan.
Suklaan temperointi on sinällään tuttua hommaa, mutta oli mukavaa, kun prosessi käytiin kunnolla läpi niin, ettei vastaisuudessa varmasti tule kämmejä...toivottavasti.Täytteitä valmistettiin kahta erilaista; appelsiini-karamelli ja lakritsi, jonka makua vielä vahvistettiin lakritsisiirapilla. Nam nam.
Aikataulu oli tuotteeseen nähden hiukan tiukka, mutta joka välissä Jouko painotti, että suklaalle kannattaa antaa aikaa, toisin kuin nyt tehtiin. Minua sinällään viuhtominen ja kiire ei haittaa - ehkä se odottelu enemmänkin.


Huhhuijaa, tässä nyt pari kuvaa tuotoksista, ja ehkä tulevaisuudessa saatte jonkin itsekehittelemäni reseptin samantyyppisiin suklaaherkkuihin.
Taidampa laittaa hautakiveä tilaukseen, niin pääsen temperoimaan suklaata - sekun näytti niin mainiosti käyvän tuohon hommaan.
Kiitos Jouko ihan hillittömästä kurssista!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...