>

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Teeleidi - tuo lämminhenkinen teehuone
Hieman minulle epätyypilliseen tapaan, ajattelin kirjoitella teille hieman Teeleidistä - persoonallisesta ja viehättävästä teehuoneesta. 
Teeleidi sijaitsee Jyväskylässä, tai tarkemmin sanottuna, 
Lutakossa (Schaumanin puistotiellä). 
Rakennus on todellinen yli satavuotias kaunotar, Lutakon Leidi, jonka on aikanaan suunnitellut Yrjö Blomsted. Kun autolla hurautin puukujan välistä rakennuksen pihaan, oli tunnelma hetkellisesti kuin jostakin vanhasta elokuvasta ja samanlainen tunnelma jatkui Teeleidin oven aukaistessani.

Nenääni tulvahti ihanan hedelmäinen ja makea teen tuoksu, ja kun silmäni tottuivat sisällä vallitsevaan valaistukseen, näin ihastuksekseni vanhan, rakennukselle sopivan, teeman jatkuvan myös sisustuksessa.
Teeleidi sijoittuu kahteen kerrokseen; Alakertaan, josta voit shoppailla mieluistasi teetä, teekuppeja, -pannuja tai vaikkapa kortteja mukaasi, sekä yläkertaan, jossa on sitten varsinainen nautiskelupaikka, teehuone.Teelaatuja alakerran puodissa oli vaikka minkälaista sorttia, yli 90 erilaista makuelämystä - vahvimmin edustettuina maustetut mustat ja vihreät teet. Onneksi kuitenkin ikkunalaudalla kökötteli myös houkuttelevia rooiboksia lasipurkeissa. Makuina mm. Persikka, Tiramisu, Kirsikka ja Pina Colada, joista kahta kahmaisinkin mukaani. Poimin seinustalta myös muistoksi muutaman kortin, jotka nyt koristavatkin jääkaappimme ovea.
Jos sinä, teen ystävä, et löydä tästä puodista mieleistä teetä, niin kumma on!


Suuntasin kulkuni seuraavaksi jännittyneenä yläkertaan, josta näkymä avautui ensimmäisenä ihastuttavaan ikkunasyvennykseen, jossa saisi myöskin nautiskella teetä pehmeillä sohvilla. 
Paikan herttainen omistaja näytti minulle hieman paikkoja ja kertoi, että heillä on neljä erilaista tilaa erilaisilla tunnelmilla, jossa teen ystävät saisivat juoda kupposensa. Hän myös kertoi, että Teeleidissä järjestetään teemaistajaisia ja -kursseja kiinnostuneille. Kurssit pitävät sisällään aina jonkin tietyn teeman, kuten kiinalainen teeilta tai slaavilainen samovaari-ilta. Hintaakaan kurssille ei tule paljoa, 15€ ja kesto on noin kaksi tuntia.
Kun pääsimme varsinaiseen teehuoneeseen, olikin aika valita mitä halusin höyryämään kupposeeni. Hmmm, valitsin kirsikalla maustetun rooiboksen. Tarjolla oli myös kaikkea makeaa, esimerkiksi juustokakkua. Ainiin, ja saahan sieltä artesaanijäätelöäkin! Ehkäpä maistan sitä ensi kerralla. 
Istuin pienen punaisen pöydän ääreen ja ihastelin kaikkia pieniä yksityiskohtia seinillä ja ikkunalaudalla. 
Ei aikaakaan, kun minulle jo kiikutettiin pieni teepannu ja hörppiminen saattoi alkaa.
Tämä on juuri sellainen paikka, jossa voit ottaa aikaa itsellesi ja ystävillesi lämminhenkisessä ympäristössä, hyvän teekupposen kera. Kahviloitahan on kaikkialla, mutta erittäin piristävää että teehuoneiden tarpeellisuuteenkin aletaan herätä.
Vierailu Teeleidissä oli mieleenpainuva ja marssin sinne varmasti uudestaan - heti jo seuraavalla reissulla.
Tutustukaa ja ihastukaa tekin siis Teeleidiin!

Lisätietoja Teeleidin kursseista ja maistajaisista saat täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...