>

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Makulakut ja Makulaku-Brownies



Sain tässä jokin aika sitten lakulähetyksen Makulakulta ja saatesanat olivat melkolailla "Keksippäs noista jotakin." Noh, minäpäs asiaa hieman kypsyteltyäni ajattelin tehdä satsin brownieseja iloisen värisistä Markkinalakuista. 
Jatkossa tulen käyttämään muutkin pussit, kunhan keksin niille järkevät makuparit. 

Nyt, hieman asiaa siis Makulakusta: Makulaku on suomalainen, jo vuodesta 1994 pyörinyt, yritys jonka pääasiallinen tarkoitus on ollut tarjota herkkusuille "tavallisen" mustan lakun rinnalle piristäviä ja värikkäitä makuja. Käytössä olevat raaka-aineet ovat huippuluokkaisia ja luonnollisia, eivätkä myöskään sisällä atsovärejä (iso peukku siitä). Makulakun valikoimista löytyy myös luomulaatuisija lakuja! Lisää tietoa voit käydä nappailemassa täältä.

Minä sain testattavakseni seuraavat pussukat: Markkinalaku, joka sisältää värikkäitä metrilakujen pätkiä. Salmiakkilaku, jonka sisuksista löytyy ihanan pehmeää ja suolaista salmiakkilakua raikkaalla täytteellä, sekä Kaakaolaku-pussi, joka edustaa mahdollisesti perinteikkäämpää makumaailmaa, jossa yhdistyy lakritsa ja suklaa.



Eiköhän mennä ohjeen pariin?





Makulaku-Brownies:


- 120g voita
- n. 50g tummaa suklaata
- 2,5 rkl kaakaojauhetta
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljajauhetta
(- ripaus kanelia)
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- kourallinen Makulakuja pilkottuna (valitse pussi makusi mukaan)


Päälle:

- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- vajaa desi sokeria
- 1 kananmuna
( -1 rkl kaakaojauhetta, jos haluat marmoroidun pinnan)
- lisää pilkottuja Makulakuja



- Rouhi tumma suklaa kulhoon.
- Sulata voi mikrossa ja lisää rouhitun suklaan joukkoon - sekoita kunnes seos on tasaista.
- Lisää suklaaseokseen kaakaojauhe ja suola.
- Laita uuni lämpeämään 180-asteiseksi.
- Vuoraa 20x20 -vuoka leivinpaperilla ja öljyä se kevyesti.
- Mittaa sokeri, kaksi munaa ja vaniljajauhe kulhoon - vatkaa hetki, kunnes seos on hieman ilmavaa.
- Lisää suklaaseos muna-sokeriseoksen joukkoon kokoajan sekoittaen.
- Mittaa joukkoon jauhot, kaneli ja lakupalat - sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina vuokaan.
- Valmista päällinen vatkaamalla tuorejuusto, sokeri ja munat ilmavaksi.
- Ota kolmasosa päällisestä syrjään ja lisää siihen kaakaojauhe.
- Kaada kummankin väristä päällistä taikinan päälle ja vedä kuvioita pintaan veitsellä niin, että värit hieman sekoittuvat ja syntyy marmoroitu pinta.
- Pudottele pinnalle lisää lakuja.
- Paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.




2 kommenttia:

  1. Oh my! Ihanan kuuloinen ohje ja varmasti herkkua. Metrilakut on niin mun suosikkeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nämä aika äkisti hävisivät lautaselta :D Metrilakut ovat kyllä ihan parhaita, Anna! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...