>

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pääsiäiskuppikakut & asiaa sokerimassasta



Sain Dr.Oetkerilta tässä taannoin paketin sokerimassoja ja geelivärejä - tässäpä räpellyksen tulos. Pääsiäismäisellä teemalla ajattelin mennä ja muotoilin massasta pupun pyllyjä, narsisseja ja munia.
Saamani paketti tuntui painavan ainakin tonnin (olin odottanut ehkä yhtä valkoista massapakettia, jota sitten värjättäisiin itse), ja yllätyksekseni sieltä paljastuikin huima määrä massaa ja värejä!



Sokerimassan värjääminen ja käsittely oli helppoa, vaikken ole sen kanssa juurikaan ennestään tekemisissä ollut. Käsien lämpö tuntuu notkistavan massan melko nopeasti, joten muotoillessa kannattaa olla ripeä. Muotoilu onnistuu myös ilman mitään hienoja leivontavälineitä, kuten pastakonetta tai erilaisia sokerimassantyöstövälineitä - kunhan käytät mielikuvitustasi! Minulla oli käytössäni vain veitsi, sormet, hammastikku, sekä muffinssivuoka, johon sain kukat kuivumaan halutun muotoisiksi. Massat kauliutuvat, muovautuvat ja värjäytyvät hyvin.




Massojen värivaihtoehdot ovat (ainakin tällähetkellä) valkoinen, pinkki, keltainen, vihreä ja sininen. Geeliväreistä löytyy värit: keltainen, punainen ja sininen. Massoja ja geelivärejä yhdistelemällä saat helposti haluamasi väristä massaa - kokeile kuitenkin lisätä väriä vähän kerrallaan, sillä geeliväreistä löytyy hyvin pigmenttiä!
Massan värjäys tapahtuu siten, että tipautat massaan haluamasi väristä geeliä ja rutistelet, vääntelet ja pyörittelet geelin massan sekaan. (Suosittelen käyttämään muovikäsineitä, ellet halua myös jännän värisiä sormia.) Massan koostumus saattaa muuttua hieman löysemmäksi, mutta se ei juurikaan haittaa muotoilua. Jätä valmiit teoksesi kuivumaan ( minulla yön yli), jotta pitävät muotonsa kuppikakkujen päällä.


Anna mielikuvituksen lentää, sillä sokerimassasta voit tehdä melkeimpä mitä vain! Tulen jatkossa kokeilemaan, ja mahdollisesti näyttämään myös teille, kokonaisen kakun päällystämisen sokerimassalla ja sen käsin maalaamisen ja koristelun. Mutta nyt, ohjeen pariin:



Pääsiäiskuppikakut:

(n. 10 kappaletta)

- paperisia muffinivuokia
- sokerimassaa, nonparelleja tai karkkeja koristeluun

- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 1 dl öljyä
- ½ sitruunan kuori
- 1 rkl sitruunan mehua
- 200g maustettua rahkaa (sitruuna)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 50g valkosuklaata murusteltuna

- 100g tuorejuustoa (esim. sitruuna tai vanilja)
- 1,5 dl kuohukermaa
- hieman tuomusokeria, jos haluat makeutta
- geeliväriä kuorrutteen värjäämiseen


- Laita uuni lämpenemään 175 asteiseksi.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri.
- Lisää vaahdon joukkoon kaikki loput ainekset ja sekoita nopeasti taikinaksi.
- Annostele taikina muffinivuokiin.
- Paista muffineita noin 20 minuuttia, tai kunnes ovat sisältä kypsiä.
- Anna rahkamuffinien jäähtyä ennen kuorruttamista.
- Notkista tuorejuusto ja vatkaa kerma.
- Yhdistä tuorejuusto ja kermavaahto tasaiseksi massaksi, makeuta tomusokerilla ja halutessasi värjää tipalla geeliväriä.
- Pursota haluamallasi tyllalla kuorrutetta muffineitten päälle ja koristele esimerkiksi sokerimassasta taituroimillasi pupusilla tai muilla koristeilla.



2 kommenttia:

  1. Voi miten suloisia ja värikkäitä! :) Ja herkullisen näköisiä, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, Emma! Kiitos kommentistasi - mukavaa jos herahti vesi kielelle! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...