>

torstai 27. marraskuuta 2014

Piparminttumarengit


Tästä se lähtee, nimittäin jouluihmisen kaikennäköinen piipertäminen ja joulun suunnittelu. Parasta tässä ajassa, ennen joulua, on se että voi keksiä vaikka minkälaisia ihania reseptejä lahjaksi ja joulupöytään. Marenki on helppoa, tosin todella sokerista (ylläri), mutta kuitenkin jollainlailla juhlavaa tarjottavaa, jonka voi vaikkapa värjätä näin punaisilla raidoilla ja maustaa piparminttuöljyllä.
Melko jouluista ja suloista, etten sanoisi!


Piparminttumarengit:

( n. 50 pientä)

- 4 valkuaista
- 2½ dl sokeria
- 2 tl perunajauhoja
- 1 tl sitruunamehua
- 1-2 tl piparminttuöljyä
- punaista elintarvikeväriä (käytin tässä geelimäistä pastaväriä)


- Laita uuni lämpiämään 100-asteiseksi.
- Vatkaa valkuaiset kulhossa vaahdoksi. (Kulhon ja vatkainten on oltava kunnolla puhtaat, muutoin vaahto saattaa epäonnistua.)
- Lisää sokeria vähän kerrallaan vaahdon sekaan kokoajan vatkaten.
- Kun sokeria on noin kolmasosa jäljellä, sekoita sen joukkoon perunajauho ja lisää seosta vaahdon joukkoon vähitellen vieläkin kokoajan sekoittaen.
- Vatkaa seosta, kunnes se on jämäkkää ja kiiltävää.
- Lisää joukkoon sitruunamehu ja piparminttuöljy hetki vielä vatkaten.
- Vedä punaisella elintarvikevärillä muutama viiru pursotin pussin sisään, jotta pursottaessa marenki värjäytyy kauniisti.
- Lappaa marenkivaahto pursotinpussiin ja pursota pieniä (noin 2€-kolikon kokoisia) nökäreitä leivinpaperille pellin päälle.
- Kuivata marenkeja tunnin verran 100-asteisessa uunissa, jonka jälkeen voit laskea lämpötilan 50:een ja kuivata tunnista kolmeen tuntiin, riippuen millaisesta sisustasta pidät - rutikuivasta vaiko pehmeästä.


2 kommenttia:

  1. Aww, miten suloisia ja herkullisen näköisiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos Iina! Sittenhän onnistuin tavoitteessani, jos ne ovat mielestäsi suloisia :---)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...