>

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Pannupitsa


Sunnuntait ovat tällaisia edellisen viikon lopettajaisia ja uuden viikon akunlatauspäiviä, jolloin tekee mieli rentoutua. Pitsa on varmaankin monelle aikalailla sitä ultimaattista laiskotteluruokaa, eikä siinä, helppoa ja maukastahan se on itsetehtynä. Tänään kuitenkin halusin tuota lihotettua versiota peruspitsasta - nimittäin pannupitsaa. Sellaista hienoa pannua minulta ei löydy, mutta varsin hyvin saman asian ajoi irtopohjainen kakkuvuoka. :--D


Pannupitsa:

(taikinaa kahden - kolmen pitsan verran)

- 2,5dl kylmää vettä
- 1 tl kuivahiivaa
- 1 tl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 rkl öljyä
- 6-7 dl durum- tai vehnäjauhoja


Kastike:

- 2 dl paseerattua tomaattia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1-2 puserrettua valkosipulin kynttä
- ripaus sokeria
- suolaa
- reilusti pippuria
- 1 rkl kuivattuja yrttejä, kuten oreganoa ja basilikaa
(- raastettua parmesaania)


- Mittaa yleiskoneen kulhoon kylmä vesi, kuivahiiva ja sokeri.
- Sekoita.
- Lisää nyt suola, öljy, sipulijauhe ja 4 dl jauhoja.
- Sekoita viitisen minuuttia niin, että syntyy löysä taikina.
- Anna taikinan levätä kulhossa noin puoli tuntia.
- Lisää taikinaan loput jauhot vähitellen koneen käydessä.
- Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuutin ajan.
- Taikinan tulisi nyt olla kimmoisaa ja pehmeää.
- Kohota kaksinkertaiseksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä tekeytymään taikinan kohoamisen ajaksi.
- Kun taikina on kohonnut, jaa se kahteen tai kolmeen pallukkaan.
- Venyttele palleroista käsissäsi lettuja, jotka ovat reunoilta paksumpia.
- Asettele taikinalätyt nyt korkeareunaisiin  jauhotettuihin vuokiin, kuten uuninkestävään pannuun tai irtopohjavuokaan.
- Väännä uuni lämpenemään 250-asteiseksi ja anna pitsapohjien kohota puolisen tuntia.
- Levitä pohjien päälle tomaattikastike, reilusti juustoraastetta, mozzarellaa ja muita haluamiasi täytteitä, kuten pepperonia.
- Paista pitsoja niin kauan, kunnes juusto kuplii ja reunat ovat kauniisti ruskettuneet. (noin 8-14 minuuttia vuuan paksuudesta riippuen.)
- Revi valmiin pitsan päälle halutessasi hieman basilikaa tai rukolaa.


1 kommentti:

  1. Uuh, näyttää ihan törkeen hyvältä! Houkutteleva ja ihanan värikäs kuva! <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...