>

lauantai 9. elokuuta 2014

Minikuppikakut ja Kahdella värillä pursottaminen


Heipparallaa! Viikko sitten juhlimme railakkaasti ystäväiseni Keittiörakkautta-blogin Erjan polttareita ja ajattelin viedä tylleröisille hieman jotain makiaa kuohuvan seuraksi.
Halusin ottaa varman päälle ja tein tällaisia minikuppikakkuja, ettei neitosten punatut huulet menisi sottaisiksi isompia leivoksia syötäessä.
Olivat kuulemma hyviä ja ihanan pehmeitä! :--)


Minikuppikakut:

(24 kipaletta)

- 24 kpl kuppikakkuvuokia, jotka ovat halkaisijaltaan 4cm

- 100g pehmeää (ei sulaa) voita
- 100g sokeria
- 2 kananmunaa
- ripaus suolaa
- 1 tl vanilja-aromia
(- 1 tl vaniljasokeria)
- 100g jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- sitruunan kuorta raastettuna maun mukaan

- Asettele minikuppikakkupaperit mieluiten niille tarkoitettuun vuokaan, mutta jos sellaista ei löydy voit laittaa ne vain uunipellille. Kuppikakut saattavat kuitenkin hieman levähtää ilman vuokaa.
- Sekoita puukauhalla pehmeä voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi. (Älä vatkaa.)
- Lisää kananmunat yksitellen samalla sekoittaen.
- Tipauta mukaan teelusikallinen vanilja-aromia ja ripaus suolaa.
- Kääntele sekaan jauhot, sekä leivinjauhe.
- Raasta sitruunankuorta taikinaan ja tarkista maku.
- Kuopaise jokaiseen paperivuokaan noin teelusikallinen taikinaa ja paista 180-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.
- Tarkista kuppikakkujen kypsyys painamalla kevyesti taikinaa, jos taikina tuntuu kimmoisalta, eikä tahmealta, ovat kuppikakut valmiita.
- Jäähdytä ennen kuorrutusta.


Kahden värin kuppikakkukuorrute:

- iso pursotinpussi
- suuri tähtikärkinen tylla

- 200g tuorejuustoa
- ½-1dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta/-uutetta
- 2 dl kuohukermaa
- muutama tippa elintarvikeväriä

- Notkista tuorejuustoa kulhossa sokerin ja vaniljauutteen kanssa.
- Vatkaa kerma toisessa kulhossa jämäkäksi vaahdoksi..ei kuitenkaan sellaiseksi rakeiseksi ja ällöttäväksi!
- Yhdistä tuorejuusto ja kerma tasaiseksi massaksi.
- Erota kuorrutemassasta puolet toiseen kulhoon ja lisää haluamasi väri.
- Kaksiväripursotukseen on olemassa kahdella lokerolla varustettuja pursotinpusseja, mutta tämä onnistuu myös mainiosti ilmankin sellaista.
- Aseta tylla pursotinpussiin ja asettele pussi esimerkiksi mittakannuun tai tuoppiin, niin että saat massan helpommin ujutettua pussiin.
- Aloita pussin toisesta laidasta värjätyllä massalla, niin että pussin toinen laita jää vielä tyhjäksi. Täytä värjätyllä massalla toinen puolisko siis puoleenväliin saakka.
- Täytä nyt toinen puolisko valkoisella massalla puoleenväliin asti.
- Pyyhkäise loppu värillinen massa pussin värilliseen laitaan ja loppu valkoinen massa valkoiseen laitaan.
- Voit nyt hieman sormella tasoitella mahdollisia ilmakuplia pussin läpi.
- Hieman epäselvästi selitetty, mutta tarkoitus on siis saada pussin toiseen laitaan vain valkoista ja toiseen laitaan vain värillistä kuorrutetta.
- Voit halutessasi laittaa pussin hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
- Pursota kuppikakkusi haluamallasi tavalla, kuvassa muutama esimerkki.
- Koristele esimerkiksi marjoilla, strösselillä tai hopeakuulilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...