>

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Yrttiset Hasselbackan potut


Perunathan ovat melkoisen monipuolista syötävää, mutta harvoin niitä tullee muutoin laiteltua, kuin muusina, lohkoina tai keitettyinä. Siispä ajattelin koittaa juustonystävänä (joo, joo...tiedän että olen maininnut sen tässä blogissa jo ainakin kymmenen kertaa :---D) näitä hauskoja ja juhlavia Hasselbackan perunoita. Perinteisiin pottuihin ei tule muuta kuin voisulaa ja juustoa (mahdollisesti myös korppujauhoja), mutta ajattelin hieman virittää näitä yrttisiksi.


Yrttiset Hasselbackan potut:


- noin 8 jauhoista keskikokoista perunaa (tai noin 2-3 perunaa per syöjä)
- 5 rkl voisulaa
- ripaus suolaa
- ½ tl kuivattua timjamia
- ½ tl kuivattua oreganoa tai basilikaa
- pippuria maun mukaan
- 1 dl parmesaaniraastetta (tai muuta kuivaa juustoa)


- Kuori perunat ja viillota jokainen ohuelti miltei pohjaan asti. (voit käyttää apuna esimerkiksi puulusikkaa, johon asetat perunan, jolloin veitsi ei uppoa pohjaan asti)
- Laita perunat uunivuokaan ja voitele ne voisulalla.
- Paista perunoita tällaisenaan 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Nosta potut uunista ja voitele ne uudestaan voisulalla.
- Mausta perunat yrteillä, suolalla ja pippurilla ja lopuksi peittele ne parmesaaniraasteeseen.
- Kypsennä vielä noin 25 minuuttia (hieman perunoiden koosta riippuen)


2 kommenttia:

  1. Sinähän vallan makusia ruokia & leipomuksia teet ! Kauniita kuvia !
    Miten en ole tänne aiemmin eksynyt ?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitoksia hirmuisesti! :--) Nyt on kyllä paha mennä sanomaan, miten et ole aiemmin törmäillyt tänne, mutta hyväkun nyt löysit tiesi tänne! :--D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...