>

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Siemenleipä


Ollaampa nyt "oikein ahkeria" ja päräytetään kerralla kaksi postausta tälle päivälle! :---D Tässäpä teille mahtavaa kokeiltavaa, jos tuntuu ettei keksi enää mitään uutta siemenistä. Kaiken hyvän lisäksi tämä on gluteeniton leipä...hoksasin sen kyllä vasta leivän tehtyäni, kun muistelin mitä kaikkea tähän laitoin :---D



Siemenleipä:


- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl rouhittuja hampunsiemeniä
- ½ dl seesaminsiemeniä
- 1 dl pellavansiemeniä (tai rouhetta)
- 3 rkl chia-siemeniä
- 3 rkl psylliumkuitua
- 2 tl ruususuolaa
- 4 dl tattarihiutaleita (muutkin gluteenittomat hiutaleet käyvät)
- 1 rkl agavesiirappia tai hunajaa
- 3-3½ dl kiehuvaa vettä
- 4 rkl öljyä


- Sekoita siemenet, kuitu, hiutaleet sekä suola keskenään kulhossa.
- Kiehauta vesi vedenkeittimessä ja mittaa pieneen kulhoon.
- Sekoita veteen agavesiirappi sekä öljy.
- Kaada neste kuivien aineiden sekaan ja sekoita hyvin.
- Voitele/vuoraa leivinpaperilla leipävuoka ja taputtele jämäkkä taikina siihen.
- Paista leipää 175-asteisessa uunissa ensin puolisen tuntia ja sen jälkeen kippaa leipä ulos vuuasta vaikkapa uunipellille ja paista toiset puoli tunteroista.
- Jäähdytä leipää hieman ennen leikkaamista.

4 kommenttia:

  1. Näyttää tosi maukkaalta, pitääpä kokeilla joskus! Pysyykö leipä miten hyvin kasassa (lähinnä pakastamisen kannalta mietin)?

    P.s. Kiitos patukkasuosituksista :-) se kookos oli huippua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että patukat oli mieleiset! :)
      Juu, kyllä tuo minusta oli melko jämäkkää tavaraa, että varmaan ainakin sillälailla kokonaisena tai puolitettuna menee pakkaseen murenematta :P

      Poista
  2. Pitääpä testata tätä vapailla ja tiedät kyllä mistä resepti kohta löytyy :) T: Tarja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, paahdettuna kans hyvää! :---)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...