>

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Porkkanavuokaleipä


Aamupalaa teki mieli, mutta jääkaappi oli miltei tyhjillään, eikä leipääkään näkyvillä..mitäpä tekemään, kun kauppaankaan ei jaksa? :---D
Näin keväällä on myöskin hyvä tankata porkkanoilla kesää varten, jos meinaa ruskettua kunnolla - siispä tässä teille porkkanavuokaleipää. :---)
Tämän tekeminen on helppoa, mutta vie paljon aikaa kohotuksen takia.


Vuokaleipä:


- 5 dl lämmintä vettä
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl ruisjauhoja
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 tl pippuria
- 1 rkl siirappia/hunajaa
- 1-2 raastettua porkkanaa
(- ½ dl pellavarouhetta)
(- päälle siemeniä ja ripaus suolaa)


-Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, suola, hiiva ja hiutaleet.
-> kohota 30 minuuttia.
-Lisää jauhot sekaan.
-> kohota 30 minuuttia.
-Voitele leipävuoka ja kaada taikina vuokaan. 
(Ripsauta päälle siemenet ja suola.)
-> kohota 30 minuuttia.
-Paista 225- asteessa 20-30 minuuttia uunista ja vuuasta riippuen.

Hox! Voit jättää porkkanan kokonaan pois, jos mielesi tekee ihan tavallista leipää. C:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...