>

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kermainen kanakeitto


Tästä on tullut ehdottomasti mun lemppariruoka (pitkän kehittelyn jälkeen), jos on hieman nuhanpoikasta tai kurkun käheyttä ilmassa!
Ainakin itselle tästä keitosta tulee parempi mieli. :-----)
 Kantsii kokeilla!

Kanakeittoa keittelemään:

- 1-1,5 litraa vettä
- n. 400g broilerisuikaleita (madinadilla tai ilman)
- keskikokoinen kesäkurpitsa
- punainen paprika
- sipuli (punasipuli käy ainakin tosi hyvin)
- purkki makeaa maissia
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl currya
- 1 rkl jauhettua paprikaa
- 1 tl mustapippuria
- suolaa maun mukaan
- 2-4 dl ruokakermaa
- 1 rkl hunajaa
- ½ tl inkivääriä (tuorekin käy, mutta tässä käytin jauhetta)
(- pilkkottua chiliä ja muutama valkosipulinkynsi)



-Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää liemikuutio.
-Pilko kesäkurpitsa ja kippaa pannulle paistumaan. Lurata sekaan hieman öljyä, curry, paprikajauhe ja pippuri. Paista hetki.
-Kaada kesäkurpitsat kiehuvaan veteen.
-Pilko sipuli ja paprika ja lisää pannulle -> paista hetki ja sujauta kattilaan.
(Jos käytät chiliä ja valkosipulia, ne voi myös käyttää tässä vaiheessa pannulla.)
-Paista broilerisuikaleet. Lisää suikaleiden päälle hunaja ja inkivääri -> sekoita ja paista vielä hetki.
Kippaa kattilaan uiskentelemaan.
-Lisää maissi, kerma ja tarvittaessa suola kattilaan. Anna kiehua 5-10 minuuttia.

Syömäääääään!

2 kommenttia:

  1. Tää keitto! NAM! Tein eilen (ilman inkivääriä tosin, ku me ei digata) ja ONNEKS sitä jäi ja saan vielä tänäänkin syödä! <3 Kiitos sulle tästi helposta reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkamoi! Tämä on kyllä ihan minun lempparikeitto, vaikka vanha resepti onkin. Monesti käy niin, ettei jää mitään seuraavalle päivälle. :D Ihanaa, että tykkäsit! <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...